Снимка БулфотоПетел следи какво се случва, след като Евелин Брандов-Брендо бе

...
Снимка БулфотоПетел следи какво се случва, след като Евелин Брандов-Брендо бе
Коментари Харесай

Задвижиха екстрадацията на Брендо

Снимка Булфото

" Петел " следи какво се случва, откакто Евелин Брандов-Брендо бе арестуван в Украйна.

Софийската градска прокуратура (СГП) е изпратила предложение до Върховната касационна прокуратура (ВКП) за правене на молба за екстрадиция до Министерството на правораздаването на Украйна по отношение на българския жител Евелин Банев (известен като Брендо - б. ред) за екстрадиция в България, оповестяват от Апелативната прокуратура - София.

Иницииране на екстрадиционното произвеждане за наказаното лице с влезнала в действие присъда е в резултат на постъпила на 7 септември 2021 година нова настояща информация до наблюдаващия прокурор по осъществяване на наказванията при СГП. В нея се оповестява по отношение на установяването на Евелин Банев в хода на осъществените издирвателни мероприятия и задържането му в региона на Киев, Украйна. Предоставени са пръстови отпечатъци на лицето и снимков материал.

56-годишният Евелин Банев е бил наказан с влезнала в действие присъда на 26 април 2018 година за осъществени от него закононарушения.

Той е бил приет за отговорен за това, че за времето от 17 октомври 2002 година до 30 май 2005 година е взел участие в проведена незаконна група (ОПГ), основана с незаконна цел - осъществяване на финансови интервенции с парични средства, за които участниците знаели, че са добити от противозаконен трафик на наркотични субстанции.

Осъденият Евелин Банев е работил дружно със Симо Карайчев и Константин Дишлиев (починал). ОПГ е работила на територията на България, Англия и Северна Ирландия, Британски Вирджински острови, Съединени американски щати, Швейцария и Република Австрия. Финансовите интервенции са включвали внасяне в брой и нареждания за преводи на парични суми от разнообразни банкови сметки на компании в чужбина към България за кредитиране на активността на акционерното сдружение " П.Ф.Ю. " - София.

С окончателната присъда на Върховния касационен съд на наказания Евелин Банев е било наложено наказване " Лишаване от независимост " за период от шест години при първичен непоколебим режим. То не е било приведено в осъществяване, заради неустановяване на наказания, след което той е бил разгласен за търсене от органите на Министерство на вътрешните работи.

На 20 юли 2018 година СГП е издала против него и европейска заповед за арест, въз основа на която Банев е бил разгласен за интернационално търсене в Шенгенската осведомителна система (ШИС).

Понастоящем се правят дейности по екстрадиционното произвеждане на арестуваното в Украйна лице, написа Novini.bg.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР